Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmalindad oxfilé med svampcréme och balsamvinägersås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Festlig rätt med saftig oxfilé är aldrig fel!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med svampcrémen. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och finhacka svampen smått. Fräs de båda löksorterna och svampen i smör i en kastrull tills all vätska kokat in. Låt kallna.
  2. Vispa créme fraiche riktigt fast, gärna med elvisp. Vänd i svampfräset och smaksätt med soja, salt och peppar. Ställ kallt till servering.
  3. Balsamvinägersås: Skala och finhacka löken. Fräs löken i hälften av smöret i en kastrull. Tillsätt socker och peppar och låt fräsa tills sockret smält och börjar bli brunt.
  4. Häll på vattnet och tillsätt fond, vinäger och soja. Låt koka utan lock ca 10 minuter. Vispa i Maizenaredningen och låt koka 1 minut. Rör i resterande smör.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Putsa och skär oxfilén i 8 tjocka skivor. Linda parmaskinkan runtom köttet och fäst ihop med små trästickor. Bryn köttet runtom i smör i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  7. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Sätt in fatet vid servering och tillaga mitt i ugnen 10-15 minuter beroende på om köttet är kallt eller hur pass stekt man vill ha det. Använd en stektermometer, Medium rare är 58-60 grader.
  8. Servera oxfilén toppad med svampcréme tillsammans med såsen, klyftpotatis och tomatsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.