Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmarullar med pesto och mozzarella.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Bjud som små mumsbitar eller som förrätt. Supergoda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp lite vatten i en kastrull. Lägg ner mandeln och låt koka 1-2 min tills den flyter och skalet lossnar lätt. mandeln får inte koka för länge, för då blir den seg. Häll av vattnet i en sil och tryck ut mandeln ur skalet.
  2. Plocka persilje- och basilikablad från stjälkarna. Skala vitlöksklyftan. finfördela persiljeblad, basilika, vitlök och mandel med en stavmixer. tillsätt parmesan, olja och peppar. Blir peston för smulig kan man tillsätta mer olja.
  3. Klipp bort ev fett på skinkan och lägg ut den på plastfilm till en rektangel, ca 40 x 20 cm. Skiva mozzarellan tunt, Använd gärna en äggskärare.
  4. Lägg ut mozzarellaskivorna på ena halvans långsida av skinkan. Bred peston över mozzarellan.
  5. Hacka tomaterna och sprid ut dem över peston. Rulla ihop som en rulltårta. Börja att rulla där osten ligger. Skär i lagom stora skivor och garnera gärna med basilikablad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Cassiopeya 7 oktober 2010

    Låter spännande, ska jag prova på mitt kalas! Tack för receptet=) Återkommer med betyg när jag ätit dem...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.