Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med getost och parmaskinka

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Fantastiskt god! Naturligtvis kan du välja en annan ost som passar din smak bättre om du nu inte tycker om getost som jag. Bra bjudrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda alla ingredienser till pajdegen och ställ den att vila i kylskåpet en stund. Kavla ut degen tunt och lägg den i en smörad pajform. Förgrädda skalet i cirka 10 minuter. Tips! Du kan välja att använda dig av 4 stycken portionsformar istället. Vispa ihop ägg och grädde och smula ner en bit av osten. Salta och peppra. Strimla basilikan och tillsätt den i blandningen. Fördela allt i pajskalet. Lägg på halverade tomater och grädda i cirka 10 minuter. Tag ut formen och lägg på skinkstrimlorna, tryck därefter i tre skivor getost. Grädda i ugnen tills blandningen satt sig, cirka 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Yooshiin 18 maj 2011

    Åh låter supergott! :) Har bara två frågor dock, kan denna göras dagen innan och kan man servera den kall lr den är godast varm? :)

  • Yooshiin 25 maj 2011

    Ååh den va SÅ smaskens! Och absolut lika god kall! :D Använde riven västerbottenost istället för getost och blev hur gott som helst! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.