- Serverar: 20 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Bjud som små mumsbitar eller som förrätt. Supergoda!
Instruktioner
- Koka upp lite vatten i en kastrull. Lägg ner mandeln och låt koka 1-2 min tills den flyter och skalet lossnar lätt. mandeln får inte koka för länge, för då blir den seg. Häll av vattnet i en sil och tryck ut mandeln ur skalet.
- Plocka persilje- och basilikablad från stjälkarna. Skala vitlöksklyftan. finfördela persiljeblad, basilika, vitlök och mandel med en stavmixer. tillsätt parmesan, olja och peppar. Blir peston för smulig kan man tillsätta mer olja.
- Klipp bort ev fett på skinkan och lägg ut den på plastfilm till en rektangel, ca 40 x 20 cm. Skiva mozzarellan tunt, Använd gärna en äggskärare.
- Lägg ut mozzarellaskivorna på ena halvans långsida av skinkan. Bred peston över mozzarellan.
- Hacka tomaterna och sprid ut dem över peston.
Rulla ihop som en rulltårta. Börja att rulla där osten ligger. Skär i lagom stora skivor och garnera gärna med basilikablad.
Publicerat den
25 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter spännande, ska jag prova på mitt kalas! Tack för receptet=) Återkommer med betyg när jag ätit dem...