Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesanbollar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

När du vill bjuda på ett tilltugg till drinken eller inleda en lätt måltid passar dessa fluffiga och utsökta munsbitar alldeles utmärkt att servera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv parmesanosten och tärna parmaskinkan.
  2. Koka upp vatten och matfett. Ta kastrullen från värmen och vispa ner mjölet med en kraftig visp.
  3. Ställ tillbaka kastrullen på plattan en mycket kort stund. Rör kraftigt tills mjölet släpper bottnen.
  4. Ta åter kastrullen från värmen och rör ner äggen, ett i taget.
  5. Tillsätt osten och skinkan och blanda väl. Klicka ut ca 30 bollar av smeten på en bakpappersklädd plåt.
  6. Grädda bollarna mitt i ugnen ca 20 minuter tills de fått gyllene färg och känns lätta. Servera dem varma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.