Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesancocotte med sparris och löjrom

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Enkla små portionsformar med vårens bästa smaker. Servera en läcker förrätt från ugn till bord.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop grädde, mjölk och ägg. Hyvla några flagor av osten och finriv resten. Rör ner den rivna osten i smeten.
  3. Fördela smeten i välsmorda ugnssäkra portionsformar. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter tills smeten har stelnat.
  4. Bryt bort den nedersta träiga delen av sparrisen och sjud den i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
  5. Lägg den hyvlade parmsanosten över cocotten och servera med en klick rom och den nykokta avrunna sparrisen. Strö över hackad gräslök och mal över lite peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.