- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En fantastiskt god förrätt som med fördel serveras med ett smakrikt fruktigt vin, t ex en Chardonnay samt ett smaskigt vitt bröd att dra upp den ljuvliga såsen med.....njut!
Instruktioner
- Skär purjolöken i stora strimlor och smörkoka den i en kastrull, smaksätt med salt och peppar, ställ åt sidan.
- Koka upp champagnen och fiskbuljongtärningen till såsen, blanda i crème fraiche och smaka av med salt och vitpeppar.
- Lägg en klick purjolök på varje tallrik (ugnsfasta!), lägg pilgrimsmusslorna ovanpå purjolöken, häll sås över.
- Strö den rivna parmesanen över pilgrimsmusslorna (så här långt går att förbereda).
- Strax före servering gratineras musslorna gyllenbruna i ugnen, 300 grader på grill i ca 3 minuter.
Publicerat den
29 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod förrätt. Jag tillagade i portionsformar istället för på tallrik, och det blev perfekt. Osten blev som ett täcke över musslorna.
Ett klart måste till varje Nyårsafton. Familje och vänner har blivit beroende.