Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesangratinerade pilgrimsmusslor med champagne och purjolök

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En fantastiskt god förrätt som med fördel serveras med ett smakrikt fruktigt vin, t ex en Chardonnay samt ett smaskigt vitt bröd att dra upp den ljuvliga såsen med.....njut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär purjolöken i stora strimlor och smörkoka den i en kastrull, smaksätt med salt och peppar, ställ åt sidan.
  2. Koka upp champagnen och fiskbuljongtärningen till såsen, blanda i crème fraiche och smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Lägg en klick purjolök på varje tallrik (ugnsfasta!), lägg pilgrimsmusslorna ovanpå purjolöken, häll sås över.
  4. Strö den rivna parmesanen över pilgrimsmusslorna (så här långt går att förbereda).
  5. Strax före servering gratineras musslorna gyllenbruna i ugnen, 300 grader på grill i ca 3 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kerstinmbergman 2 maj 2012

    Supergod förrätt. Jag tillagade i portionsformar istället för på tallrik, och det blev perfekt. Osten blev som ett täcke över musslorna.

  • carinaol 31 december 2012

    Ett klart måste till varje Nyårsafton. Familje och vänner har blivit beroende.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.