Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesanknappar

 
  • Serverar: 75 portioner
Skriv ut

Försvinnande goda och möra tilltugg med smak av parmesan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Bryn smöret i en liten kastrull på medelvärme. Passa noga så att de inte bränns. Det ska få en nötbrun färg. Låt svalna.
  3. Blanda mjöl, salt och finriven parmesanost, gärna i matberedare. Tillsätt det avsvalnade smöret och låt den bottensats som inte fastnat följa med. Kör ihop till en deg.
  4. Dela den i 3 bitar och forma rullar, 2-3 cm i diameter, svep in dem i plastfolie och låt ligga i frys i 30 minuter.
  5. Skär rullarna i ½ cm tjocka skivor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Strö över finriven parmesan. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.