Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesankyckling i ugn

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Gott och enkelt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tina spenaten och krama ut vätskan.
  3. Lägg spenaten i en smord ugnssäker form.
  4. Bryn kycklingfiléerna runt om i olja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  5. Lägg kycklingfiléerna på spenaten.
  6. Koka upp grädde, senap, buljongtärning, pressad vitlök, vitvinsvinäger, ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  7. Häll såsen över kycklingen och strö över parmesan.
  8. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.
  9. Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen. Servera gratängen med ris.
  10. * Näring/portion: Ca 610 kcal, 23 g fett, 49 g protein, 50 g kolhydrater
  11. Gratängen går bra att göra i ordning i förväg. Täck den sedan med plastfolie och förvara i kylen till gratinering. Öka eventuellt tiden i ugnen med 5–10 min så att kycklingen hinner bli genomstekt och gratängen riktigt varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.