Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesanomelett med asiatisk kräftröra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Asien möter medelhav i denna somriga omelett med hett chilibett i den fräscha röran.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll av kräftstjärtarna och låt dem rinna av. Skala och pressa vitlöksklyftorna i en bunke. dela, kärna ur och finstrimla chilifrukten. Blanda ner chili, limejuice och olivolja i bunken. Vänd ner kräftstjärtarna och hackad koriander.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och salt i en bunke, bara så att allt blandas. Tillsätt finriven parmesanost.
  3. Stek 4 portionsomeletter i smör i en liten stekpanna eller gör en stor omelett i en stor stekpanna. Sänk värmen och stick, under det att omeletten stelnar, här och där med en stekspade så att lös smet kan rinna ner.
  4. Toppa omeletten med kräftröra, créme fraiche, rucola och lite finriven parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.