Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesanpanerade kycklingfiléer med auberginegratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spröda, smakrika kycklingfiléer som serveras med en krämig auberginegratäng med mustig och hemmagjord tomatsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa kycklingfiléerna, lägg handflatan på en filé och skär den försiktigt i tre tunna skivor på längden. Gör likadant med den andra filén. Salta och peppra.
  2. Vispa upp äggen i en skål, tillsätt riven parmesanost och rör ihop till en smet. Fördela hälften av ströbrödet jämnt på ett fat.
  3. Doppa filébitarna i äggsmeten och lägg dem därefter försiktigt på fatet med ströbröd. Strö över resterande ströbröd, så att filébitarna blir panerade på båda sidor.
  4. Värm olivolja i en stekpanna och stek filébitarna 5-10 minuter, eller tills de är helt genomstekta och gyllenbruna. Strö över lite parmesanost vid serveringen.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Skär auberginen i ½ cm tjocka skivor på längden. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut. Torka av aubergineskivorna lite lätt med hushållspapper.
  7. Värm upp olivolja till tomatsåsen i en kastrull. Hacka lök och vitlök och fräs den försiktigt i kastrullen. Tillsätt krossade tomater, strimlade basilikablad, salt och socker. Låt puttra under lock på svag värme i 30 minuter.
  8. Vispa hastigt upp äggen i en stor djup tallrik, och häll upp mjölet i en annan. Vänd först aubergineskivorna i äggvispet och därefter i mjölet.
  9. Smörj en ugnsfast form med lite olja, lägg i skivorna och ugnsstek i ca 10 minuter, vänd skivorna efter halva tiden.
  10. Dela aubergineskivorna i två eller tre bitar på tvären. Varva aubergine, tomatsås, riven parmesanost och mozzarellaost i små bitar i en liten ugnsfast form. Avsluta med tomatsås.
  11. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter. Strö över lite riven parmesanost och servera tillsammans med kycklingen och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.