Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesanöverbakad kyckling

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lättlagad kycklingrätt som fungerar bra som bjudmat, men det går också utmärkt att göra en större laddning och frysa in portioner som matlådor att ta fram under arbetsveckan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta 6 filéer, dela dem om det behövs, krydda med salt och peppar på båda sidor. Stek dem i olivolja och smör tills de är nästan genomstekta.
  2. Pressa vitlöksklyftorna i botten på en ugnsform och lägg i kycklingen.
  3. Koka ihop en sås av vinet, grädden och kycklingfonden.
  4. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och strö dessa över kycklingen. Hacka basilikan och strö den över kycklingen. Riv parmesanosten över alltihop och häll därefter såsen över. (Vill man förbereda rätten så kan man nu ställa in den i kylen tills den ska tillagas.)
  5. In i ugnen på 200 grader i ungefär 15 minuter. (Lite längre om den stått i kyl.) Servera med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.