- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
När man är många är det skönt om rätten är förberedd fram till allra sista momentet. Det är den här lådan. Behöver bara en stund i ugnen.
Instruktioner
- Fräs löken i margarinet utan att den tar färg. Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut. Späd med buljongen, krydda med salt och peppar. Låt riset koka i 15 minuter. Lyft därefter av kastrullen från värmen och tag bort locket. Låt riset lufta och svalna.
- Smörj en stor eldfast form och bottna med riset i den.
- Skär gurkan i små tärningar och bred dessa på riset. I ugnen vätskar sig gurkan och ger rätten saftighet.
- Skär kasslern i stavar och dofta över den mexikanska kryddblandingen,(knorr) går bra utan också men ger rätten mer sting.Bred kasslern över gurklagret.
- Skär paprikorna i små tärningar, strö dessa över kasslern.
- Följ anvisningarna för att tillaga en påse hollandaisesås och häll detta över formen. Riv herrgårdsosten grovt och strö över. Sätt ugnen på 200 grader och värm i ca 30 minuter.
Publicerat den
21 oktober 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Jag vill ge dej högsta betyg för denna underbara rätt och så enkel att förbereda. Perfekt som bjudrätt. Detta kommer att bli ett stående recept hos oss. Ha det bra! MVH// Imminn
Tack så mycket! Vad roligt att ni tyckte om den.