Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Passionerad hjortronparfait med björnbärsmarmelad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna underbara dessert blir en värdig avslutning på middagen. Blandningen av passionsfrukt, hjortron och björnbär är enastående.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä 6 portionsformar med plastfolie. Smula kexen och blanda med det smälta smöret, gärna i en marberedare.
  2. Sätt på en kastrull med vatten och låt det koka upp. Blanda socker, äggulor och vin i en rostfri bunke. Vispa kraftigt över vattenbadet tills smeten tjocknar och blir som en toddy.
  3. Ta skålen från vattenbadet och blanda i sylten. Vispa grädden lätt och blanda ner den i äggsmeten. Häll upp den i formarna. Lägg på kexsmulorna som lock. Frys i minst 8 timmar.
  4. Ta fram parfaiten ur frysen och ställ den i kyl cirka 30 minuter innan den ska serveras.
  5. Stjälp upp parfaiten på fat. Värm björnbärsmarmeladen något i en kastrull och ringla den sen runt parfaiten. Gröp ur passionsfrukten och garnera med de små kärnorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.