Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Passionsfruktmousse tårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12-14 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mäktigt och god tårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen ett i sänder. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Tillsätt mjölblandningen i smeten. Bred ut i en smörad, bröad springform, 26 cm i diameter. Grädda i 175 grader, 18 min. Låt svalna.
  2. Mousse Lägg 6 gelatinblad i kallt vatten. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker. Vispa ner mascarponen i äggsmeten. Värm juicen på svag värme i en kastrull. Ta upp och krama ut gelatinbladen, smält ett i taget i juicen. Vispa ner juicen i äggsmeten. Vispa grädden hårt och vänd till sist ner den i smeten. Häll moussen över den kalla botten. (Skaka till formen och försök jämna till ytan så mycket det går) Låt den stelna i kylen.
  3. Gelen Blötlägg 3 gelatinblad i kallt vatten i fem minuter. Värm ½ dl av juicen på svag värme i en kastrull. Ta upp och krama ur gelatinbladen, smält ett i taget i juicen. Häll i resten av juicen och rör om. Gröp ur passionsfrukterna i en skål och häll juicen över fruktköttet, rör om (ta ev. bort långa gula trådar). Låt gelén svalna något innan den skedas över moussen (gelén kan hällas på redan efter 20-30 min). Låt tårtan stelna i kyl minst 4 timmar före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maddisen1996 2 mars 2012

    Stämmer verkligen måttet på kakaon till botten? Det verkar så himla mkt med 1 dl..?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.