Passionsfrukt är en av mina absoluta favoritfrukter. Jag har alltid passionsfrukt på fruktsalladen, gör en passionsfruktskaka som är ljuvlig och är fullkomligt fascinerad av denna egendomliga skapelse.
Instruktioner
- Dela passionsfrukterna mitt itu och gröp ur fruktköttet i en kastrull. Ge det ett snabbt uppkok och sila ifrån kärnorna. Koka upp saften igen tillsammans med hälften av sockret och allt smöret.
- Blanda resten av sockret med äggen och tillsätt äggvispet i uppkoket. Rör ordentligt tills du märker att det börjar koka. Ta av från plattan och sila genom en tät sil. Fyll i 6 portionsglas och låt svalna.
- Garnera med litet passionsfrukt i varje glas. Blanda äggvita, socker och citronsaft i en mikrosäker bunke. Värm smeten till ca 50° i mikro (drygt fingervarmt). Vispa sedan marängen tills den är rumstempererad (för att den ska sätta sig och bli tjockare).
- Spritsa eller klicka marängen ovanpå curden och bränn av med en brännare.
Publicerat den
2 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar