Passionsfruktskärnorna ger grädden mycket smak i en dessert som har det mesta.
Instruktioner
- Lägg gelantinbladen i kallt vatten minst 15 min.
- Häll grädden i en tjock bottnad kastrull. Skrapa ner passionsfrukts kärnorna i grädden. Tillsätt farinet.
- Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner den och vaniljfröna i grädden. Värm gräddblandningen under omrörning till strax före kokpunkten. Ta upp vaniljstången och sila av passionsfruktskärnorna i en skål.
- Lyft upp gelantinbladen och smält dem i lite av grädden under omrörning. Rör ner det i resten av grädden. Fördela blandningen i 4 portionsformar som rymmer 1½ dl. Täck över och ställ kallt minst 3 timmar.
- Smördegsrosetter: Sätt ugnen på 225 grader.
Strö 1 msk socker på smördegsplattan. Vänd den och strö 1msk ovanpå. Kavla ut på längden till ca 25 cm. Skär eller sporra 1½ cm tjocka remsor som formas till rosetter. Grädda på bakplåtspapper mitt i ugnen 10-12 min.
- Servering:
Lossa pannacottan runt kanterna med en liten vass kniv samtidigt som du stjälper upp dem på tallrik. Servera med smördegsrosetter och hallon.
Publicerat den
7 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar