Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Passionsfruktssufflé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fluffig drömdessert med passionsfrukt gör du snabbt och lätt. Servera dem nygräddade medan de fortfarande är luftiga och varma med glass eller vispad grädde. Så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och sockra 4 ugnssäkra små suffléformar, á 2 dl.
  2. Sätt en finmaskig sil över en skål. Dela och gröp ur passionsfrukterna och passera fruktköttet genom silen med en sked. Det ska bli ca 3 msk saft. Vispa äggvitorna i en skål. Tillsätt sockret, en del i taget, och vispa till ett hårt skum. Vispa i majsstärkelsen och tillsätt fruktsaften.
  3. Fyll formarna med smet. Dra med en kniv över ytan så att den blir helt slät. Dra med tummen precis runt kanten så att smeten inte gräddas fast och hindrar sufflén från att lyfta. Grädda suffléerna i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
  4. Pressa lite passionsfrukt över suffléerna och servera dem direkt med chokladglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.