Lyxig med tanke på antalet passionsfrukter som behövs för att frå fram 1 dl saft.
Instruktioner
- Hacka eller mixa snabbt ihop mjöl, florsocker, vaniljsocker, salt och smör. Tillsätt äggula och vatten och smula till en deg.
- Kavla och tryck ut degen i en 24 cm, form med löstagbar kant. Tryck fast degen uppåt kanterna och tryck gärna fast en folieremsa runt kanten så att degen håller sig uppe under gräddningen. Ställ formen i kylen eller 10-15 min i frysen.
- Förgrädda pajskalet i 200 grader ca 15 min på nedersta falsen.
- Klyv passionsfrukterna, skrapa ur fruktköttet och värm det försiktigt med 1 tsk vatten, värmen gör att juice och fruktkött lossnar lätt från kärnorna. Häll fruktmassan i en sil och pressa ur så mycket juice som möjligt. Får du inte ur 1 dl juice, fyll på med exotisk juice. Rör ner sockret.
- Vispa ihop ägg och grädde, tillsätt juicen och häll smeten i pajskalet.
- Grädda tarten i 175 grader ca 20 min tills krämen har stannat, men fortfarande är en aning dallrig i mitten. Är den inte färdig då så kolla ofta mot slutet för den ska absolut inte överbakas, utan vara krämig.
- Toppa med passionsfruktskärnor och servera med kall vispad grädde.
Publicerat den
14 juni 2008
Skriv kommentar