Vacker moussetårta, som smakar ljuvligt gott av vit choklad, passionsfrukt, apelsin och mandel. Gör den i god tid och förvara i frysen, så kan du enkelt överraska dina gäster.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Vispa mandelmassan med ägg och apelsinlikör eller apelsinjuice.
- Kläm fast ett bakplåtspapper i en bakform med löstagbar kant. Smörj och bröa. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna. Lossa kanten på formen. Diska, torka och sätt tillbaka den.
- Vispa grädden medeltjock till fyllningen. Smält chokladen över vattenbad, rör om. Vispa äggulor och socker pösigt i en bunke. Tillsätt chokladen under kraftig vispning.
- Använder du färska passionsfrukter så gröp ur frukterna direkt i en matberedare. Kör några sekunder och passera sedan fruktköttet genom en sil.
- Rör ner fruktpuré och vispad grädde i chokladblandningen.
- Bred ut smeten över kakan i formen. Täck med plastfolie eller folie och frys i minst 6 timmar.
Låt tårta tina ca 20 minuter före serveringen.
- Dela passionsfrukterna, skär kiwin i klyftor och dela physalisbären. Dekorera tårtan med frukterna och hyvla över lite mörk choklad.
Publicerat den
17 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar