Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta à la siciliana (Pasta med siciliansk pesto)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Denna pastarätt är väldigt vanlig på Sicilien, speciellt på sommaren. Siciliansk pesto har alltid tomater med, till skillnad från Genova, den är så jättegod, snabb, enkel och billig. Så här gjorde min f d svärmor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj tomaterna, ta bort kärnhus och fäste, lägg i matberedaren, sen lägger man i basilika, pinjenötter, vitlök, riven parmesanost, ricotta och olja.
  2. O.B.S Spara några fina blad och lite pinjenötter till dekoration.
  3. Kör matberedan någon eller några minuter, till det blir en krämig tjock sås, smaka av med salt och peppar, låt stå några minuter och vila.
  4. Koka pastan al dente, enligt förpackningen, skölj och låt den rinna av. Blanda såsen med pastan i en serveringsskål, dekorera med basilikablad och pinjenötter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Perket 10 augusti 2008

    Var på Sicilien i somras och åt så vansinigt god pest med spagetti. Hoppas att jag nu kan återuppleva smakerna. Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.