Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Superenkel pasta med rosépepparsås

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

Rosépeppar är ju ingen pepparfrukt utan ett bär. Även fast smaken inte blir bättre när man fräser den, som med andra kryddor/pepparfrukter, så fräser jag den för att få de lite mjukare. Vill du ha en tjockare sås, bara red den samtidigt som du tillsätter vitpeppar. Enkel, god pastasås som är lite utöver det man vanligtvis äter på dagarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp pastavattnet och lägg sedan i pastan, koka enl anvisning på paketet.
  2. Under tiden, krossa pepparkornen i en mortel och fräs sedan snabbt i smör för att mjuka upp dem en aning. Tillsätt grädde och när den kokat upp, sänk värmen och tillsätt vinet. Smula ner buljongtärningen och när den har löst upp sig, smaka av med peppar.
  3. Servera snabbt med nykokt pasta och en sallad. Passar även utmärkt med en bit stekt lax till. Garnera med persilja, parmesan, mer rosépepparkorn, rostade pinjenötter, broccoli eller något annat gott du kan hitta på. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.