Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

lax + pasta + sås = snabbt & gott

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Enkelt och gott och hyggligt nyttigt, särskilt om du håller nere fettnivån på creme fraichen.

Ingredienser

Instruktioner

torka av laxfiléerna hjälpligt och salta & peppra dem en smula. Klappa sen in torkad timjan (kanske 1 msk för fyra filéer) i filéerna. Låt dem vila en stund. Koka pastan. Häll olivolja i en kastrull och sätt på den på låg värme. Strimla purjolöken och lägg ner den i kastrullen. Medans den blir glansig så tärnar du paprikan och lägger i den i kastrullen också. Du kan höja temperaturen lite gradvis. Efter några minuter så häller du på crème fraichen, eventuellt lite vitt vin om du har det och låter det puttra. Sätt på en stekpanna på medelhög värme, ha i en bra dos smör och lägg försiktigt ner laxfiléerna i dem. Rör dem så litet så möjligt. Stek ett par minuter på varje sida. Strax innan servering rör du ner räkorna i såsen så att de får lite värme (räcker med 30 sekunder). Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.