- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ett recept jag snappat upp någonstans, alldeles ljuvligt. Såsen smälter i munnen och passar utmärkt till pasta.
Instruktioner
- Sätt igång pastavattnet och koka pastan.
- Under tiden gör du såsen. Ta en liten klick smör eller olja och fräs upp tonfisken hastigt och hacka samtidigt sönder den lite. Direkt därefter häller du över grädden, rör om och därefter lägger du i paprikan. Jag tycker det är godast med de hela paprikaslicarna men man kan skära det till mindre bitar om man vill.
- När vi inte haft sådan paprika hemma så har jag använt Ajvar Relish istället vilket är baserat på rostad paprika. Går lika bra och är lika gott, blir liiiite annorlunda i smaken men gott vilket som. Ajvar är kanske ett billigare alternativ om man vill titta på prislappen...
- Nåja, rör ihopa, smaka av, salta o svartpeppra lite.
- Servera som det är, såsen till pastan alltså, personligen tycker jag denna rätten inte behöver grönsaker till... men det kan man ju göra som man vill.
- Ljuvligt gott! : )
Publicerat den
4 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Med tanke på att detta recept innehöll 3 av 8 saker jag hade i kylskåpet när jag kom hem efter jul så blev det förvånansvärt bra, snabbt och billigt. Vispgrädde, salladstonfisk och ajvar.
Brukar själv göra ett liknande, har dock i någon sked med pesto också, blir riktigt gott!
Gott, snabbt och billigt! Bra mat för studenter och pensionärer. Jag hade nudlar till. och det gick ockå mycket bra!