- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
En snabblagad och god vardagsrätt med korv som huvudingrediens. Schalottenlöken ger rätten en fyllig och fin smak.
Instruktioner
- Skär korven i skivor och halvera sedan skivorna. Skala lökarna och rensa svampen. Halvera lökarna och champinjonerna om de är stora.
- Smält hälften av matfettet i en stor stekpanna och stek korven i två omgångar tills den fått färg och är nästan genomstekt, ca 5 minuter. Lägg över korven på ett fat och håll den varm.
- Smält resten av matfettet och fräs lök och svamp ca 5 minuter. Blanda ned senap, grädde, vatten, smulad buljongtärning och persilja och låt alltsammans småputtra under lock ca 5 minuter. Krydda med italiensk salladskrydda. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ned korven och låt den småputtra några minuter i såsen. Strö över persilja och servera korvpannan. Pasta eller potatismos, gröna bönor eller strimlad grönsallad är gott till.
Publicerat den
13 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En kanongod korvrätt. I brist på schalottenlök så använde jag vanlig gul lök. Tack för ett bra recept.