- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En enkel vardagsanrättning jag hittade på åt min då 10-årige son att laga själv.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader (varmlufts-ugn)
- Koka upp pastavatten enligt instruktion på paketet.
När vattnet kokar häller du i pastan. Koka enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda de passerade tomaterna och matlagningsgrädden i bunken. Riv ner vitlöksklyftan i tomatsåsen och lägg i rosmarinen. (Om du använder färsk rosmarin ska du hacka bladen lite först.) Salta och peppra.
- Skär falukorven i bitar ungefär lika stora som den färdigkokta pastan.
- Skiva mozzarellan i 0,5 cm tjocka skivor.
- Smörj en eldfast form med olivolja.
- Vänd ihop den kokta pastan och falukorvsbitarna med tomatsåsen i en bunke, och sprid ut i den eldfasta formen.
Lägg på mozzarella-skivorna och ställ in formen i ugnen.
Gratinera i ca: 30 minuter, tills osten fått fin färg.
Publicerat den
10 december 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En riktigt bra rätt med ett underbart recept. Jag bytte ut matlagningsgrädden mot vispgrädde, vilket fungerade väldigt bra. Tack för en god middag! :)