Otroligt goda pastarullar. Behövs inte saltas så mycket eftersom laxen innehåller mycket smak. Lite "bök" med lasagneplattorna, men i övrigt en ganska enkel och smakrik rätt. Bäst att äta nygjord, i matlåda blir rullarna lätt lite torra och tråkiga.
Instruktioner
- Förkoka lasagneplattorna ca 5 minuter. Koka några i taget i stor kastrull och var lite aktsam så de inte "klibbar ihop". De ska bli mjuka så det går att rulla utan att de spricker.
Lägg upp en lasagneplatta på en skärbräda eller dylikt. Strö över riven ost och lägg på en skiva lax, peppra lite. Rulla ihop och lägg rullen i smord ugnsfast form. Samma sak tills alla plattor är fyllda och rullade.
- Spenatsåsen:
Häll vin, vatten och grädde i en kastrull tillsammans med fiskbuljongtärning. Låt såsen koka upp. Vispa ner vetemjölet och tillsätt spenaten. Låt såsen koka upp och puttra några minuter. Smaka av med peppar och lite salt.
- Häll såsen över rullarna i ugnsformen. Ställ in formen i ugnen ca 15 minuter i 200 grader. Ät och njut! :)
Publicerat den
6 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar