Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta al olio, aglio e peperoncino

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Snabbaste pastareceptet med lite sting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp rikligt med vatten. Lägg i saltet och pastan, gärna tunn spagetti sk. spaghettini så går det fort.
  2. Häll oljan i en liten kastrull och lägg i skalad vitlök som är grovt skuren eller lätt krossad och torkad röd peperoncini med eller utan kärnor. Även denna skuren grovt.
  3. Värm upp hastigt oljan med vitlöken och pepperoncinon. Var försiktig så vitlöken inte blir vidbränd för då blir det inte alls gott. Låt stå och dra tills pastan är färdig.
  4. Slå av pastan och häll oljan, med eller utan vitlöken och peperoncinin, över pastan och blanda.
  5. Severa med nyriven parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.