Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta alla carbonara

(20 kommentarer)  
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Åh, så smarrigt det är med en vällagad Carbonara.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla bacon och finhacka löken. Riv parmesan. Koka spagettin.
  2. Under tiden pastan kokar, fräs lök och pressad vitlök glansig och mjuk (EJ brynas) i en panna. Häll upp i skål. Knaperstek därefter bacon i pannan, och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Diska ur pannan och häll i grädden, värm försiktigt. Blanda i bacon och lökblandningen. Peppra.
  4. Häll av pastan och vänd ned den i grädden. Tillsätt den rivna parmesanen och ägget. Se till att allt blir genomvarmt men försök undvika att ägget stelnar.
  5. Mal över svartpeppar och servera direkt ur pannan med mer riven parmesan.
  6. Servera en enkel tomatsallad till.

Liknande recept

Kommentarer (20)

  • amaria 25 januari 2008

    Oj denna carbonara blev mycket god! Tillsatte ett extra ägg, blev lite torrt annars för min smak. Tack!

  • Nubbe 8 mars 2008

    Riktigt smarrigt... Tillsatte även lite hackad persilja över carbonaran vid servering vilket jag kan rekomendera. Tack för receptet!

  • acb 15 april 2008

    Supergod!!! Bjöd på denna rätt en fredag när vi fick objudna gäster. Alla njöt i fulla drag.

  • em_elie 14 maj 2008

    Jättebra recept. Det blev såå gott. Tack

  • hubbex 28 juni 2008

    tycker inte att lök är bra i men annars gott, fastnade för carbonaran i rom . ingen lök där

  • enAnnan 14 september 2008

    Mmm jättegott och snabbt vardagsrecept. Fast vi blandade i en varsin äggula vid bordet, som vi serverade i ett halvt skal. Och så hade vi mer bacon, eftersom sönerna är tokiga i det och "kräver" mer protein. Kalasversion av carbonara. Rekommenderas!

  • silverpingla 19 oktober 2008

    Äntligen ett gott pasta carbonara-recept! Tack! Gott även i matlåda dagen efter

  • helge_fossmo 10 december 2008

    jättegott! till och med farsan hållde med mig!

  • helge_fossmo 10 december 2008

    Föregående inlägg skrevs av Oliver 8år, när jag inte var vid datorn. Han har iaf - rätt det blev jättegott (dock utan gul lök). "Farsan"

  • Mz_Sandra 17 december 2008

    Helt underbar carbonara!!! Tack så mycket den kommer jag göra ofta! Mycket godare än den man får på restauranger!

  • mariali 12 mars 2009

    Åh vad supermumsig carbonara!! Mycket älskad av både mig och maken! Gjorde dubbel sats. Barnen var/är väldigt skeptiska för det var ju ihopsmetat, men dom gav det en chans men ville tyvärr hellre ha ren spagetti och bacon. Maken lycklig då för han fick en suverän matlåda=)

  • Monika46 11 april 2009

    Tack för ett supergott recept, detta kommer jag att göra många, många gånger. Det kan endast bli ett högt betyg, d.v.s. en 5:a i klassen vardagsmat.

  • loisss1 30 april 2009

    Tack för ett jätte gott recept!

  • LisaEdvinsson 22 mars 2010

    +Billigt +Enkelt +Fantastiskt gott!

  • jnorberg 16 juni 2010

    Jättegott och enkelt!

  • marhulken 13 september 2010

    Supergott!! Gjorde en smalvariant med 4% matgrädde och 10% ost men ändå super!

  • nemesisme 6 december 2010

    Wow, detta är verkligen en ny sorts carbonara! Du har lagt till en hel del ingredienser..

  • Guhawi 8 januari 2011

    Har ju helt glömt att kommentera denna underbara Carbonara. Tack för receptet irrevirre, vi har gjort den massor av gånger och den är kanongod! Står precs vid spisen och skall laga till den igen.

  • KlassonAngelica 15 juli 2015

    Ser jättegott ut, hade tänkt laga den ikväll, fast med rökt skinka istället för bacon. Hur gör man då? Ska skinkan knaperstekas eller värmas innan? Tack på förhand!

  • Lottis1 3 februari 2016

    Supergott!! Har precis testat och kan varmt rekommendera detta recept. Enda skillnaden var att jag blandade äggulan i maten direkt på tallriken istället.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.