Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta alla Norma- pasta med aubergine, tomat, ricotta och basilika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En paradpastarätt från Sicilien som innehåller massor av grönt och får gästerna att sjunga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär auberginen i tunna skivor och lägg dem på en lutande skärbräda, strö över ca ½ tsk salt och låt dem rinna av, ca 30 minuter. Krama sedan försiktigt ur den beska vätskan.
  2. Skär tomaterna i små bitar. Lägg dem i en stor kastrull och koka ca 15 minuter. Mixa slätt och tillsätt de passerade tomaterna. Lägg i vitlöksklyftorna, ½ tsk salt och grovhackad basilika.
  3. Koka såsen på medelvärme tills den reducerats med en tredjedel, 20-30 minuter. Ta upp vitlöksklyftorna och kasta dem. Rör i 2 msk olivolja och smaka av med salt.
  4. Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och stek aubergineskivorna på båda sidor tills de är mjuka och har fin stekyta. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och häll sedan ner pastan i kastrullen med tomatsås. Blanda ordentligt.
  6. Servera pastan toppad med aubergine, ricotta och grovriven parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.