En paradpastarätt från Sicilien som innehåller massor av grönt och får gästerna att sjunga!
Instruktioner
- Skär auberginen i tunna skivor och lägg dem på en lutande skärbräda, strö över ca ½ tsk salt och låt dem rinna av, ca 30 minuter. Krama sedan försiktigt ur den beska vätskan.
- Skär tomaterna i små bitar. Lägg dem i en stor kastrull och koka ca 15 minuter. Mixa slätt och tillsätt de passerade tomaterna. Lägg i vitlöksklyftorna, ½ tsk salt och grovhackad basilika.
- Koka såsen på medelvärme tills den reducerats med en tredjedel, 20-30 minuter. Ta upp vitlöksklyftorna och kasta dem. Rör i 2 msk olivolja och smaka av med salt.
- Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och stek aubergineskivorna på båda sidor tills de är mjuka och har fin stekyta. Låt rinna av på hushållspapper.
- Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och häll sedan ner pastan i kastrullen med tomatsås. Blanda ordentligt.
- Servera pastan toppad med aubergine, ricotta och grovriven parmesanost.
Publicerat den
27 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar