Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta Gnocchi al Granchio - Gnocchi med krabba

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Det här receptet har jag fått från en restaurangägare som jag lärde känna i Lucca i Toscana. Vid mina besök på restaurangen blev det snabbt en personalig favorit. Det är en snabb och enkel pasta som passar bra för hela familjen. Till såsen har jag använt mig av Gnocchi som är formad som en snäcka. Pastaformen passar utmärkt till såser med gräddbas eftersom såsen samlas i den lilla skålen i pastan, säger Christian Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en stekpanna. Stek löken tills den är mjuk och genomskinlig. Lägg i tomatpuré, rör ihop. Häll på tomatsås, torrt vitt vin (alt matlagningsvin). Häll på grädde, salladskrabba och fiskfond. Koka upp på medelvärme, låt puttra tills såsen blivit krämig, 7 minuter.
  2. Rör så att inte krabban fastnar i botten. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, vänd ner gnocchin i såsen och garnera med hackad bladpersilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.