Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta med lax och sparris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En vårlig pastarätt med rökt lax, sparris och citronsås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förväll sparrisen 3 min i lättsaltat kokande vatten. Ta upp och skölj hastigt under kallt rinnande vatten.
  2. Blanda matlagningsgrädde, crème fraiche, vitt vin och hummerfond i en kastrull. Koka på låg värme ca 5 min och red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
  3. Tvätta citronerna och riv den gula delen av skalet. Pressa ur någon msk citronsaft och smaksätt såsen med saften, citronskalet och vitpepparn.
  4. Tärna laxen i cm-stora kuber.
  5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och rör ner laxen och sparrisen i den varma pastan.
  6. Servera pastan med pastasåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.