Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta med oxfilé, svamp och grädde

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Får jag bara äta en pastarätt resten av mitt liv så är det den här! Recept på lyxig penne pasta med oxfile, svamp, grädde och lök. Detta är en vinvänlig rätt så vilket vin som helst passar till. Ska jag ändå tipsa så blir det ett italienskt fylligt rött från ex. Valpolicella.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på vatten till pastan och börja koka den. Skär under tiden filén i strimlor. Skiva svamp, hacka lök och vitlök. Bryn köttet i olivolja i en panna. Tillsätt svamp och lök. Låt fräsa några minuter under omrörning. Rör ner vin eller vinäger, grädde, soja i pannan och låt puttra. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och tillsätt basilika eller persilja. Blanda med pastan. Med några matskedar mjölk eller grädde spär du pastasåsen om du vill ha en tunnare pastasås. Servera med riven parmesan.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • Elis 13 februari 2008

    Låter som musik,mmmmmmm!

  • erosox 31 januari 2009

    grymt gott. Barnen älskar det också

  • emanuelkain 4 september 2010

    Otroligt gott!!! Inte sista gången jag gör det här receptet!

  • eva_jonte 29 november 2010

    Supergod gryta!! hade vispgrädde i och det blev ljuvligt gräddigt och fylligt! Hade oxfond i, för lite mer smak och hade rejält med parmesanost I grytan mmmmm En 5:a får du i betyg :-)

  • gabbsaaan 1 januari 2011

    grymt gott, uppskattades av både mig och min pojkvän! dock så var vår gul lök förstörd så vi fick ta ne nödlösning och använda schalottenlök och det gick utmärkt det med :)

  • JosefineLindkvist 26 mars 2011

    Det här var värkligen någonting vi älskade! riktigt gott! fick tipsat från en underbar vän! så ikväll ska vi äta det igen! :-)

  • leponanibs 28 februari 2012

    Super gott!! en klar 5:A!

  • tacoanders 12 augusti 2016

    Gud vad gott. mumsigt. lite dyrt bara

  • PellePepparrot 29 juni 2017

    Ja möjligtvis lite dyrt. Men ack så gott. Slängde i lite picnicbog istället. Fungerade inte klockrent. Men en bra bukfyllare. Tack för ett trevligt recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.