Pasta med oxfilé, svamp och grädde

Får jag bara äta en pastarätt resten av mitt liv så är det den här! Recept på lyxig penne pasta med oxfile, svamp, grädde och lök. Detta är en vinvänlig rätt så vilket vin som helst passar till. Ska jag ändå tipsa så blir det ett italienskt fylligt rött från ex. Valpolicella.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: pasta
Pasta med oxfilé, svamp och grädde
Källa: egen
Uppladdad av: eva_jonte
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

200 gram penne, följ anvisningar på paket
200 g oxfile
200 g svamp som champinjon, kantareller eller shiitake (ca 10 stora svampar)
½ purjolök eller 1 knipplök
1 gul lök
1 klyfta vitlök
4 msk olivolja
4 dl vispgrädde eller kokbar creme fraiche (du kan också blanda)
2 tsk soja
6 msk vin, rött eller 2 msk vinäger
Salt
Nymalen svartpeppar
1 dl hackad färsk basilika eller persilja
40 g parmesanost
Ev. en skvätt mjölk

Betyg (15 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
24794
Sparat:
863

Gör så här

Sätt på vatten till pastan och börja koka den.
Skär under tiden filén i strimlor. Skiva svamp, hacka lök och vitlök. Bryn köttet i olivolja i en panna. Tillsätt svamp och lök. Låt fräsa några minuter under omrörning. Rör ner vin eller vinäger, grädde, soja i pannan och låt puttra. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och tillsätt basilika eller persilja. Blanda med pastan. Med några matskedar mjölk eller grädde spär du pastasåsen om du vill ha en tunnare pastasås.
Servera med riven parmesan.

LIKNANDE RECEPT

Pasta recept
över 2 månader
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
över 2 månader
av anenik
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Pasta recept
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader