Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta med primörer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här krämiga pastarätten med krispiga läckra vårprimörer är en fräsch och god måltid som passar lika bra till vardags som till fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Skala moroten och selleristjälkarna och tärna dem fint. Kärna ur paprikorna och strimla dem fint. Ansa sparrisen och skär den i 5 cm långa bitar.
  2. Smält smöret i en stor stekpanna på låg värme. Fräs morötter, lök och selleri 8-10 minuter under omrörning tills de mjuknar.
  3. Koka under tiden pastan enligt förpackningens anvisningar. Tillsätt paprika, salladsärtor och sparris i pastagrytan 4 minuter innan tillagningstidens slut. Låt pastan och grönsakerna rinna av väl i ett durkslag och häll tillbaka i kastrullen.
  4. Vispa samman grädde och dill. Tillsätt de frästa grönsakerna, gräddblandningen och parmesanosten till kastrullen. Värm upp under omrörning 2-3 minuter och krydda med salt och peppar. Vänd väl så att grönsakerna täcks av sås. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.