Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta med räkor och rostad vitlökssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är viktigt att räkorna är tinade innan du använder dem. Låt dem också rinna av ordentligt, annars blir de lätt vattniga och såsen kan bli alldeles för tunn

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna.
  2. Skala vitlöken, skär den i tunna skivor och stek den knaprig i oljan i en kastrull. Tillsätt lätt créme fraiche och basilika.
  3. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av, men spar 1 dl av kokvattnet.
  4. Häll kokvattnet i vitlökskastrullen, låt koka upp och mixa alltsammans till en slät sås. Smaka av med salt och cayennepeppar. Vänd ner räkorna.
  5. Servera pastan med räksåsen och rucolasallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • zoffan 15 februari 2010

    Det här är så himla gott och enkelt att göra! Perfekt mat att bjuda på när man inte vill stå i köket hela dagen (förutom när man måste skala räkorna då!)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.