Pasta med ruccolasås och kallrökt lax

En snabb rätt med mycket smak som känns festlig med laxen och smaken av rucolasalladen. Den går även att mixa i en matberedare men blir då lite grövre i konsistensen.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: lax, pasta, ruccola
Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Pasta med ruccolasås och kallrökt lax

Ingredienser

400 g pasta, t ex orecchiette
300 g kallrökt lax, skuren i kuber

Sås
4 st schalottenlökar, finhackade
2 msk smör, till stekning
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
1 st vitlöksklyfta
80 g ruccolasallad
0,5 tsk salt
2 krm vitpeppar

Garnering
Ev ruccolablad

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

Sås:
Fräs schalottenlöken i smöret över svag värme, men låt den inte få färg.

Tillsätt vitt vin, vispgrädde och pressa i vitlöksklyftan.
Låt koka ihop ca 5 minuter.

Kör den varma såsen tillsammans med rucolan i en mixer tills den är riktigt slät och grön. Smaka därefter av med salt och peppar.

Blanda såsen med den varma pastan och strö över laxkuberna. Garnera eventuellt med rucolablad
Visningar:
5745
Sparat:
40

LIKNANDE RECEPT

Pasta recept
Bettans goda pa..
över 2 månader
Frisk ruccolaså..
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader