Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta med skaldjurssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härligt vitlöksdoftande och läcker

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba och skölj musslorna om de är färska. Frysta är klara att anrätta.
  2. Finhacka schalottenlöken.
  3. Koka upp vin och lök och lägg ner musslorna och koka under lock tills de öppnat sig. Skaka kastrullen då och då.Ta musslorna ur skalen. Sila spadet. Skala räkorna. Hacka den gula löken, vitlöken och moroten.
  4. Skär champijonerna i bitar.
  5. Fräs lök, vitlök och morotshack på svag värme ett par minuter. Lägg i champinjoner och fräs till vätskan kokat in. Hacka tomaterna och blanda ner tillsammans med räkor och musslor. Häll på spad, grädde, hummerfond och koka till en lagom tjock sås.
  6. Smaka av och servera med valfri pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.