Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta med solrospesto och grillat sidfläsk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Solroskärnor är ett bra budgetalternativ till pinjenötter i pesto.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär skinkan i skivor. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  2. Rosta solroskärnorna i en stekpanna tills de blir gyllenbruna. Mixa solroskärnor, parmesanost, basilika, soltorkade tomater, vitlök och olivolja till en slät pesto. Spara gärna lite ost och basilika till garnering. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla skinkskivorna i en grillpanna i ca 1 minut per sida.
  4. Blanda pastan med hälften av peston och servera resten till. Toppa med den grillade skinkan. Garnera med riven parmesanost och basilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.