Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta med svamp och tryffelolja

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud på en krämig, god och lättlagad pasta med få ingredienser. Tryffelolja varierar i styrka. Tillsätt lite i taget och smaka av till lagom styrka. Tänk också på att oljan är ganska flyktig, så smaken försvinner fort.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Riv osten.
  3. Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa ytterligare 2-3 minuter. Krydda med salt och peppar. Häll i grädden och låt allt puttra ca 3 minuter. Tillsätt tryffeloljan.
  4. Låt pastan rinna av och blanda ner den i såsen. Tillsätt den rivna osten och rör runt ordentligt. Servera i djupa tallrikar med strimlad persilja och rikligt med nymald peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.