Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta med tomatsås och aubergine

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna pasta är beroendeframkallande och bra att bjuda vegetarianer på. Tomatsåsen gör jag en stor sats av och fryser in och har som bas för bland annat köttfärssås och pizza.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka tomatsåsen först. Den skall koka i timmar. Häll alla ingredienser i en gryta och koka upp. Låt sedan puttra i timmar på låg värme tills den kokat ihop.
  2. Skiva auberginen i 1 cm tjocka skivor. Salta på båda sidor och låt stå och rinna av i ett durkslag i 30 minuter. Torka sedan bort vätska och salt med ett hushållspapper och stek auberginen i olivolja i en stekpanna tills den blir mörk och på gränsen till svart. Vill man inte att det skall osa och att auberginen skall bli mindre fet (suger i sig mycket olja) så kan man pensla den med olivolja och steka den i ugnen på båda sidor istället.
  3. Riv parmesanosten.
  4. Koka pastan.
  5. På ett serveringsfat; Lägg ut pastan. Täck med auberginen och smeta på ett lager tomatsås så att det täcker. Strö över parmesanosten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ladykluck 30 oktober 2011

    Den blev starkt vitlökig, mustig och supergod! Och lätt att laga! Jag valde att ha quinoa till istället för pasta och det fungerade utmärkt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.