Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta och älgfärssås/köttfärssås

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Köttfärssås finns det säkert många som gör, men hos oss gör vi den på älgfärs, lök. paprika och skalade konserverade tomater.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med vattnet till pastan - koka upp den i en vattenkokare så spar du både tid och energi.
  2. Under tiden som vattnet börjar koka upp i vattenkokaren börjar du med att hacka löken och paprikorna. det ska vara stora bitar.
  3. Häll sedan upp det heta vattnet i en stor pastagryta. Salta vattnet och häll på ngn matsked olivolja. Lägg i pastan, Glöm inte att röra om då och då för att pastan inte ska fastna eller klibba ihop.
  4. Börja med att fräsa löken, lägg sedan i paprikan och låt den bli lite mjuk. Ta upp lök och paprika. Bryn färsen. När det återstår ca fem minuter på pastan, lägg ned alla ingredienser i stekpannan - öppna burken med tomater och lägg dem överst i pannan. Hacka sönder tomaterna försiktigt med stekspaden, blanda ihop allt och låt det bli varmt. Smaka av med salt, peppar (både vit och svart) samt eventuellt lite ketchup (någon matsked). Vill man ha en "blötare" kötfärssås så häll i den vätska som finns i tomatburken.
  5. Häll av pastan, skölj snabbt av den med kallt vatten, häll tillbaka i grytan eller i varm uppläggningskål.
  6. Servera omedelbart gärna med riven ost, eventuellt lite ketchup till.
  7. Vill man ha grönsaker till tycker jag att vitkålssallad (typ pizzasallad) passar väldigt bra till.
  8. Går givetvis att göra på vanlig nötfärs också.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.