Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta och bacongratäng

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Hittade bacon i frysen och tänkte göra carbonara, men grädden lyste med sin frånvaro så det blev till att kolla matkällaren och ta det jag hittade, passerade tomater :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knäpp igång ugnen på 200*C.
  2. Smörj en gratängform. Strimla baconet och knaperstek det.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda bacon, den kokta pastan och gröna ärtor i exempelvis pastakastrullen. Bred ut i den smorda formen.
  4. Häll passerade tomater i en kastrull, vispa i salt, persilja, muskot och svartpeppar. Koka ihop, vispa i redningen.
  5. Fördela såsen jämt över pastaröran. Ställ in i ugnen och grädda i ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.