Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta på höstvis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Passa på att ta till vara höstens överflöd av svamp, i skog och mark eller på torget. Denna pastarätt blir en verklig läckerhet med grovhackad svensk svamp, squash och tomat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Rensa svampen, skölj den och hacka den grovt. Skala och finhacka löken.
  2. Fräs svamp och lök i matfett några minuter utan att svampen får färg. Tillsätt salt och ev krossad vitlök. Lägg i squash och låt allt puttra 4-5 minuter under lock.
  3. Skölj tomaterna och skär dem i tärningar. Lägg nykokt pasta i varma, djupa tallrikar, strö på tomattärningar och fördela svampröran över pastan.
  4. Servera med riven parmesanost och ev 4 äggulor i sina skal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.