- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En enkel och annorlunda pastarätt som har sitt ursprung från munkarna på Agion Oros. Passar lika bra på middagsbordet som på buffén.
Instruktioner
- Sätt igång och koka pastan al dente i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
- Finhacka lök, vitlök och stjälkselleri. Grovriv morötterna och därefter tomaterna. Detta kan med fördel göras i matberedaren för att spara tid men hacka helst sellerin för hand.
- Häll olivolja så att det nästan täcker botten på en kastrull och bryn lök och vitlök tills de blir glansiga. Tillsätt därefter selleri samt morötter och bryn tills de också blir mjuka. Häll i tomaten, kanelstången, salt & peppar och låt puttra under lock på mellanvärme i ca 30min. Blanda emellan åt och smaka av för att se om det behövs mer salt eller peppar.
- När såsen är klar så ta bort kanelstången och häll sedan över såsen på pastan och blanda väl.
- Servera gärna med lite smulad fetaost över.
- Kali Orexi som munkarna skulle ha sagt ;)
Publicerat den
13 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar