Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta (Strozzapreti) med köttfärssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mycket god pastarätt där det vita vinet och lagerbladen lyfter köttfärsragun till höga höjder. Hittar man inte strozzapreti går det naturligtvis bra med andra pastasorter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningar.
  2. Bryn nötfärsen på hög värme i olivolja. Den ska bli något krispig och bränd. Lägg undan på en tallrik. Stek lök, vitlök, morot och selleri i köttskyn i några minuter. Lägg nötfärs, de stekta rotfrukterna, tomatpuré, vin och tomater i en gryta eller kastrull. Låt koka upp.
  3. Lägg i buljongtärning och örter och låt sjuda på låg värme i 45 minuter. Tillsätt vitt vin eller vatten vid behov. Rör om då och då. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  4. Servera med riven parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.