Härlig rätt med pasta, kyckling och bacon
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader
Ansa filéerna och skär dem längsgående bitar. Salta och peppra. Hetta upp hälften av smöret och fräs kycklingbitarna.
Klipp baconet i bitar. Stek det knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Ansa och strimla purjolöken. Fräs den blank i resten av smöret.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Mosa ihop créme fraiche, grädde, gorgonzola och vitlök. Blanda pasta och purjolök i en smord eldfast form. Fördela kycklingen ovanpå och strö över stekt bacon. Häll över ostsåsen och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugn ca 25 minuter
- Garnera med kryddgrönt och kvisttomater som saltas och pepprats lätt samt penslats med olja och gratineras på bakpapper i 180 grader varm ugn 20-25 minuter
Publicerat den
28 februari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lovar att den här gratängen otroligt god och krämig. Hoppas ni också tycker det samma.
Å, detta gjorde jag i fredags men jag hittade receptet i svärmors veckotidning. Jättegott kan jag lova så jag sätter betyg 5 hos dig.
MMMMMMMM fettig och god, otroligt krämig. Jag lade till champinjoner som jag fräste med purjolöken. Jag lade även till 1 tsk salt och lite svartpeppar i ostsmeten. Kycklingfileèrna tycker jag ska tärnas i mindre bitar.
Det här va absolut det godaste jag ätit på länge,mumsfillibabba :)) Fanns det högre än 5 poäng skulle du fått det åxå. Passade väldigt bra på en fredag med 1 glas rött till <3
En klar 5:a. Brynte dock baconen först innan kycklingen, detta gjorde att kycklingen fick en god baconsmak och inget salt behövdes tillsättas. Istället för gorgonzola tog jag kvibille ädel och hoppade över topping av riven ost. En riktig god bjudrätt. Så good....
Jag håller med föregående talare, såå gooooood!
Mycket gott och uppskattat av hela familjen. Toppbetyg från oss :)
Super god vi kunde inte sluta att äta kommer att finnas på mitt bord igen du får 5 poäng monica
Detta var jättejättegott!! Tack för receptet
asgott.