Mycket gott och dessutom enkelt att göra. Nästan som lasagne.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka makaronerna enligt instruktioner på paketet. När det är färdigt sila bort vattnet.
- Köttfärssåsen:
Skär baconet i bitar och bryn den i en stekgryta. Tag upp baconet och lägg det på en tallrik medan du bryner färsen. OBS! Låt baconfettet vara kvar i grytan och lägg i en extra klick smör för att bryna färsen.
- Bryn färsen och krydda med salt och peppar. Lägg i den hackade löken och paprikan och låt detta brynas med köttet tills det blivit lite mjukt och glansigt.
Slå i grädde crème fraiche, kalvfond, ketchup, dijonsenap, krossad vitlök, salt och kryddor och låt allt koka ihop sakta i cirka 5-10 minuter.
Lägg i baconet och cirka 1 dl av den rivna osten som får smälta ner i köttfärssåsen under sakta omrörning.
- Smörj en eldfast form.
Lägg hälften av pastan i botten och slå över hälften av köttfärssåsen. Lägg på resten av pastan och slå till sist på det sista av köttfärssåsen.
Garnera rätten med resterande ost och sätt in i ugnen i 15- 20 minuter eller tills osten smält och rätten fått fin färg.
Servera en god pizzasallad eller grönsallad till denna rätt.
Publicerat den
13 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har lagat detta några gånger nu och det är riktigt gott. Min pojkvän älskar detta, det är hans favoriträtt, frågar ja vad vi ska äta så är det detta han helst vill ha :) Brukar spara i en form i kylen så det bara är å värma. Smidigt. Då äter han det gärna i en hel vecka:) Så det får bli en femma ;)