- Serverar: 5-7 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En enkel och smarrig pastagratäng som vi gjorde på jobbet en helg.
Instruktioner
- Koka bandspagettin något "al dente"
- SÅS 1 ( kastrull)
Skölj och skiva purjon
Blanda Philadelphiaosten, creme fraiche och grädden.
Lägg i purjon och koka upp.
- SÅS 2 (stekpanna)
Bryn köttfärsen, häll i tomatsoppan och pressa i vitlöken
Låt det koka några minuter.
- Lägg pastan i botten på en stor gratängform
Häll sås 1 över pastan
Häll sås 2 som avslutning
Man kan minska på pastan om det inte får plats.
In i Ugnen 225 gr. ca: 20 minuter
Publicerat den
22 september 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska pröva göra detta recept här framöver, för jag tycker det låter smaskigt! Hälsningar Eva i Piteå
Å gu´ vad denna var god!! Har gjort den 2 gånger och kommer att göra den fler gånger. Har gett receptet till några jobbarkompisar som också tyckte det var bland det godaste de ätit.
Krämigt och gott. Eftersom den heter gratäng så gratinerade jag i ugn 250 grader ca 15 min. Tack för receptet!
Hej Baiba Nu har jag testat ditt recept. Krämig o god. På ren svenska var det skitgott. Jag tog i lite buljong i såsen o lite taisås för att få lite mer sting i. Jättegod.Till er andra som läser detta. TESTA
Mycket god. Mäktig också, räckte i 2 dagar plus att jag frös in lite.
Pastagratängen var mycket krämig och god. Jag tog 2 köttbuljonger i såsen för att få mer smak. Rekommenderar riven pecorino som garnering efter gratängen har varit i ugnen, det ger lite extra smak och sälta. Rekommderar denna maträtt!
Först var jag lite skeptisk, för jag tänkte att det nästan skulle bli som pasta och köttfärssås och det kör man ju så ofta, men detta var något helt annat. Riktigt gott! Och mycket mat, hade nog räckt med halv sats till vår familj (2 vuxna, tre barn).
Snabb, smidig, enkel och jättegod rätt, krämig som attan! Det gillar vi :-)