Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastagratäng med nötfärs

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

God pastagratäng med nötfärs, som naturligtvis går att byta ut mot blandfärs

Ingredienser

Instruktioner

Koka pastan enligt förpackningen. Lägg 1 msk matfett i en ungssäker form. Häll i pastan och blanda med fettet. Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i tärningar. Fräs lök och paprikan i lite matfett i en stekpanna. Lägg i färsen och stek under omrörning tills färsen blivit smulig. Blanda ner köttfärsröran och de avrunna majsen i formen med pastan. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull och koka upp under vispning. Sjud i 3-5 minuter. Smaka av med salt, peppar och senap. Häll såsen i formen och strö över osten. Gratinera i 225 graders ungsvärme mitt i ugnen i 10-15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Mamma0607 2 november 2009

    Trodde aldrig jag skulle lyckas men det gjorde jag o dom va populära :) kommer göras flera gånger......

  • lurifilur83 11 juli 2011

    blev supergod :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.