- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ibland är det enklaste det godaste. Få ingredienser, lätt att göra. En pastagratäng med smak av höst.
Instruktioner
- Skär skinkan i tärningar och hacka löken fint. Fräs skinka och lök i lite smör tills löken är genomskinlig. Tillsätt trattkantareller, slå över grädden och smula ner buljongen (häll i fonden). Låt småkoka en stund.
- Red av med ljus maizena tills det blir en krämig, tjock sås. Salta och peppra efter eget tycke.
- Blanda såsen med de kokta pastaskruvarna. Lägg röran i en smord form. Strö över riven ost. Gratinera i 225 grader ca 15 min, tills osten blivit gyllenbrun.
- Tips:
*Trattkantareller går att byta mot vilken annan svamp som helst.
*Servera med en sallad gjord på ruccola, soltorkade tomater, fetaost och oliver.
*Gratängen är ännu godare dagen efter när smakerna hunnit sätta sig.
Publicerat den
20 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar