Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastagratäng med skinka och trattkantareller

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ibland är det enklaste det godaste. Få ingredienser, lätt att göra. En pastagratäng med smak av höst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär skinkan i tärningar och hacka löken fint. Fräs skinka och lök i lite smör tills löken är genomskinlig. Tillsätt trattkantareller, slå över grädden och smula ner buljongen (häll i fonden). Låt småkoka en stund.
  2. Red av med ljus maizena tills det blir en krämig, tjock sås. Salta och peppra efter eget tycke.
  3. Blanda såsen med de kokta pastaskruvarna. Lägg röran i en smord form. Strö över riven ost. Gratinera i 225 grader ca 15 min, tills osten blivit gyllenbrun.
  4. Tips: *Trattkantareller går att byta mot vilken annan svamp som helst. *Servera med en sallad gjord på ruccola, soltorkade tomater, fetaost och oliver. *Gratängen är ännu godare dagen efter när smakerna hunnit sätta sig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.